Utbrända och varningssignaler. Vad krävs för att vi ska lyssna på signalerna?

När jag pratar med människor som varit utbrända eller varit nära väggen och frågar dem om de haft några varningssignaler så svarar alla, utan undantag, att de fått varningar av sin egen kropp under ansenligt lång tid, ofta flera år. Vad gör att så många inte tar till sig den informationen? Har vi lärt oss att prioritera det som vi lärt oss med huvudet mer än det vi redan förstår i vår kropp?

Lyssna på dig själv en stund. Är det jobbigt? Är det jobbigt att sitta still en stund och bara vara? Då är det nog dags att börja lyssna på riktigt. När sömnen inte längre fungerar, när kroppen har ont på olika ställen, när du inte orkar lyssna på dig själv, då är det hög tid att dra i bromsen. Vet du inte hur det ska gå till? Prata med en kompis eller sök upp en certifierad coach. Det kan verka oöverstigligt att få ordning på livet när det snurrar för fort, men det är faktiskt inte så svårt att komma ur det och hitta en ny väg med lite hjälp. Det är så mycket att vinna på att hinna bromsa själv mot att kroppen drar ur kontakten.

Jag tror att vi behöver uppgradera vikten av vårt sunda förnuft. Vi har allt inom oss men har valt att lyssna mer på utifrån kommande order än på dem som kommer inifrån. Vi behöver öva upp det sunda förnuftet! Öva på att lyssna, öva på att ta ett pyttelitet steg i rätt riktning. Då har du startat förändringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev