Vill du bilda fler hjärnceller?

Tänk vad mycket vi egentligen redan vet, som hjärnforskningen idag kan bekräfta!

Hjärnforskningen de senast 10 åren har lärt oss mer om hjärnan än i hela världshistorien tidigare. Idag bekräftar den moderna hjärnforskningen mycket av det som vi redan ”vet”.

Nu VET vi att vi dödar hjärnceller när vi stressar. Vi VET också att vi kan bilda nya hjärnceller, men för det krävs fysisk aktivitet. Men handen på hjärtat, visst visste vi det redan innan? Att det inte är bra för oss att stressa?  Vi känner det i hela kroppen på olika vis och vi inser att vi är stressade. Men vi känner också hur gott det gör oss att ta en promenad och njuta av att andas djupa andetag, lyssna på ljuden av fåglar, vatten och vad det kan vara på vår väg. Ändå känns det lätt som om vi smiter, att vi latar oss, om vi tar en promenad mitt på dagen. Med forskningens hjälp VET vi nu att det är smart att ta en promenad, om än så kort under lunchpausen. Vi vet att det är bra att låta vissa delar av hjärnan vila då och då. Och att äta vid skrivbordet har vi väl egentligen alltid vetat att det inte är det bästa sättet att bli effektiv.

Vi har ca 100 miljarder hjärnceller som vi kopplar ihop på olika sätt hela tiden. Det blir en ansenlig kunskapsbank av det. Tänk om vi alla använde den enorma kunskap som vi har och inte bara lyssnar på det som vi lärt oss medvetet. Ibland händer det att vi lär oss fel. Som t ex att det skulle vara att smita att ta en promenad på lunchen. Nej fram för flera promenader och bilda några fler hjärnceller! Vi får lyssna mer på vårt sunda förnuft, där finns det visdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev