Man kan inte ändra på någon annan än sig själv..

Visst är det lika säkert som tyngdlagen? Vi vet det alla med förnuftet. I verkligheten är det svårare att leva efter, men vi kan öva och bli bättre och bättre.

Var lägger du din energi? På sådant som du kan påverka eller på sådant som någon annan måste göra/kunna/förstå…? Eller på sådant som bara är?

 

Tänker du någon gång: Varför kan inte någon annan plocka ur diskmaskinen någon gång? Eller

– Om bara barnen kunde hjälpa till lite mer

– Kan inte den där fartdåren köra lite försiktigare?

– Kan ingen annan ta hand om tvätten någon gång? 

– Kan inte de där på andra sidan gränsen fatta att nu får det vara slut på krigandet.

– Kan de inte fatta att vi har rätt?

– Om bara chefen kunde fatta att jag gör så gott jag kan

– Fattar de inte att vi måste ha in budgeterade intäkter annars har vi snart inget företag?

Vad kan du göra för att få det att ske som du vill ska ske?

 

Jag kommer på mig själv många gånger om dagen att jag ägnar mig åt energislöseri, fastnar i tankar som ligger utanför min kontroll. Men jag övar på att snabbare och snabbare få tag i mig själv och i stället fundera på vad jag kan göra i varje situation.

Har jag har gjort vad jag kunnat för att göra mig förstådd? Hur skulle jag kunna säga det jag sagt på något annat sätt? Är det något annat jag behöver göra? Har jag kanske fel? Är jag verkligen så tydlig som jag tror mig vara? Vad är det jag egentligen behöver göra nu?

För mig är detta en del i Sunt Förnuft Revolutionen. Att jobba med mig själv och det jag kan påverka. Försöka att inte låta det som ligger utanför min kontroll påverka mig negativt. Vi har ändå alltid ett val hur vi vill förhålla oss till sådant som händer. Ibland är valet lätt och ibland jättesvårt men det är dock ett val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev