Inte klar med denna texten ännu……………

Jag är övertygad om att alla människor föds goda, kompetenta och med oerhörda tillgångar inom sig. Vi kan välja att dö så också men då måste vi göra medvetna val längs vägen. Att inte välja får precis lika stora konsekvenser. Vi behöver använda vårt sunda förnuft, våga lyssna på andra, våga ta egna beslut, våga förändring fast det är besvärligt. Känna tacksamhet för allt det vi fått, välja glädje….

Jag har en mycket stor tilltro till det sunda förnuftet och önskar att det upphöjs i samhället till sitt rätta värde.

T ex Så vet vi alla med vårt sunda förnuft att man inte kan låna ut hur mycket pengar som helst till någon som inte har råd att betala tillbaka. Det vet vi alla, även utan utbildning inom ekonomi. Hur kan då Europa ha hamnat där vi är idag? Var var det sunda förnuftet?

Sunt förnuft är inget man förvärvar och så var det klart. Det behöver vi öva på, stöta och blöta med andra, lära oss mer, lyssna på andra, debattera, tänka, reflektera.

Jag har samlat på människor med sunt förnuft i många år. Rivit ur tidningsartiklar, sparat noteringar, namn, mailadresser mm. Vet inte ännu vad jag ska göra med det men det känns skönt att så många fortfarande använder sitt sunda förnuft. Men ofta när jag ser på nyheterna så undrar jag vart tog det sunda förnuftet vägen?

Själv måste jag öva på detta varje dag och då behöver jag er andra där ute i världen. Hoppas vi hörs!

Som Tage Danielsson så klokt diktat:

En droppe droppad i livets älv

Har ingen kraft till att flyta själv

Det ställs ett krav på varenda dropp

Hjälp till att hålla de andra oppe

Nyhetsbrev